Plan Unifi

Plan unifi untuk tahun 2021

Plan unifi menawarkan pakej pilihan yang mampu dilanggani pelbagai lapisan masyarakat berbagai pendapatan. Pakej yang ditawarkan amat kompetetif jika dibandingkan pakej fiber Maxis.

Pakej paling murah ditawarkan pada RM89 sebulan tidak termasuk cukai, dengan kelajuan 30Mbps sudah cukup bagi ahli keluarga dengan 3 peranti mobile dan satu komputer untuk melayari internet dan video seperti YouTube.

Maklumat Ringkas Plan Unifi

Berikut ialah maklumat ringkas plan unifi yang ditawarkan. Plan 30 Mbps dan 100 Mbps hanya menawarkan perkhidmatan internet semata-mata tanpa sebarang Unifi TV. Jadi pelangan kedua-dua plan ini tidak dapat menonton rancangan tv unifi samada melalui box tv unifi melalui aplikasi unifi Plus.

Jika anda ingin mendapatkan TV unifi secara berasingan, anda boleh tambah sebagai add on dengan bayaran tambahan sebayak RM60 sebulan bagi medapatkan Ultimate Pack dan dan unifi Plus Box. Ini akan menjadikan bayaran bulan anda sebanyak RM149 sebulan untuk 30 Mbs dan RM189 untuk 100 Mbps.

Cadangan saya kepada sesiapa yang inginkan TV unifi, eloklah mengambil plan 300 Mbps, selain dapat menonton rancangan TV, anda dapat menikmati kelajuan 3 kali ganda berbanding plan 100 Mbps dengan cuma bayaran tambahan RM10 sebulan

PlanInternetTV unifiJumlahKomen
30 MbpsRM89RM60RM149
100 MbpsRM129RM60RM189
300 MbpsRM199IncludedRM199Berbaloi

Plan Fiber Unifi vs Plan fiber Maxis

Jika tadi kita membuat bandingan sesama plan unifi, kali ini kita cuba membandingkan plan fiber unifi dengan plan fiber yang ditawarkan pesaing internet Maxis. Saya akan memberikan sedikit panduan yang mana satu sesuai dipilih berdasarkan keperluan internet anda.

Ada beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum membuat pilihan. Perlu diingatkan bahawa TM unifi plan menawarkan sebulan percuma langganan dengan promosi Rugi Tak Cuba 30 hari PERCUMA.

Ada beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum membuat pilihan. Perlu diingatkan bahawa TM unifi plan menawarkan sebulan percuma langganan dengan promosi Rugi Tak Cuba 30 hari PERCUMA.

Bagi plan RM89, penjimatan adalah sebanyak RM3.71 sebulan, manakala untuk plan paling mahal ialah RM14.55 sebulan. Jika penjimatan bukan menjadi asas pemilihan, anda anda boleh pertimbangkan untuk memilih pakej plan Maxis.

Berikut ialah antara perkara-perkara yang perlu dipertimbangkan.

  • Anda perlukan panggilan percuma tanpa had?
    Jika jawapan anda ya, maka eloklah mengambil plan fiber Maxis sebab anda cuma perlu bayar RM10 sebulan bagi mendapatkan perkhidmatan ini.
  • Anda sanggup terima khidmat sokongan dari Maxis?
    Jika internet anada mengalami masalah teknikal seperti tidak sambung internet dan internet perlahan, anda perlu membuat panggilan ke Maxis Centre dan ketika mereka datang ke rumah, kedua-dua Mxis
  • Anda perlukan rancangan TV unifi?

Kesimpulan

Dari fakta-fakta di atas, adalah lebih baik memilih plan Unifi sebab selain mendapat sebulan PERCUMA langganan, kita juga akan dapat menikmati rancangan-rancangan TV unifi dengan mengambil plan 300 Mbps ke atas. Bagi yang cuma mahu internet sahaja dan panggilan PERCUMA tanpa rancangan TV, bolehlah memilih fiber Maxis.

Kami sedia membantu jika memerlukan bantuan. Anda boleh WhatsApp kami. Pertanyaan dan pendaftran adalah PERCUMA.

Terima kasih kerana melawati laman web kami.